HTML

Bajamutyi

Friss topikok

Tavaszi választás. Valódi választás?

2014.01.29. 17:27 Bajai Géza

2014. április 6-án lesz az országgyűlési választás, az elős egyfordulós választás. Ez megtévesztően úgy hangzik, mint ha a magyarok tudnák, hogy milyen jövőről döntenek. Mint ha lenne valós választási esélyük.

A magyar emberek birka. Lássuk be, Magyarországon nincs olaj a föld alatt, nincs semmi értékes, semmilyen ásványkincs, speciális tudás, extra pénz vagy tartalék, csak egy rakás bérrabszolga. A mai világban ez Magyarország egyetlen versenyeszköze. Pár miliónyi szerencsétlen, az országot valójában eltartó melós, akik havonta keresnek annyit, mint amennyi Nyugadt-Európában háromnapi minimálbér. Akik valóban dolgoznak, termelnek és éheznek, azokat lenézhetik az ingyenélő úniós forrásokat és minden termelési tényezőt, anyagi jószágot maguknak akaró politikai elit. Eldönthetik mennyi a minimálbér, amiből eltengődhetnek a magyar marhák, amíg ők minden vagyont idegen országokba menekítenek ki. A média eszközével pedig a politikusok  képesek megynyugtatni, elhülyíteni  az agyatlan bérrabszolgák tömegét rezsicsökkentéssel, nyugdíjemeléssel, korrupciós ügyek bírósági pereivel, megleckéztetett multikkal és hasonlókkal, addig minden oké. Ezek a bérrabszolgák mennek most választani.

Sorban gurulnak le tovább a Mercedesek, Audik a vidéki magyar városok futószalagjairól. A bérrabszolgák éhbérért össszeeszkábálják őket a németeknek.

Magyarországon is, mint a világ oly sok más országában is jobban akarnak élni az emberek, mint  valójában megtehetnék. Elég csak körbenézni a bevásárlóközpontok parkolóiban. Jobbak, újabbak, nagyobbak az autók, mint más nyugati országokban. Hogy miből? Hitelból természetesen. Még a felső közép réteg is gyakran túlvállalja magát, majd kínkeservesen próbálják fenntartani a maguknak megálmodott polgári élet látszatát. A többiek meg vegetálnak, valahogy életben maradnak. A magyarok hatvan százaléka nem eszik rendszeresen húst, negyvenöt százalékuk pedig legalább három hónapnyi lemaradásban van valamelyik közüzemi számlájával. Mégis mindenki jobban él, mint tehetné. Hitelből, állampénzből, lopva, csalva, a többieket átvágva, akárhogy.

Magyaroszágon a tudatlanságból eredő irigység miatt lehet Nyugatot gyűlölni, bankármaffiázni, antiglobalistának lenni és közben mégis olcsó perui paprikát enni a drágább kalocsai helyett. A kishitűség, az állandó bűnbakkeresés és gyűlölködés egyszerűbb, mint magunkba nézni. Az emberek fele fel sem fogja, hogy mennyire tájékozatlan. Őket tudja a média bármivel átverni. A magyarok 90%-a semmilyen pénzügyi műveltséggel nem rendelkezik, fogalmuk sincs a gazdasági folyamatokról, azon kívül, amit a tévében látnak, semmiről nem tudnak. Sajnos a Való Világ 6-ból nem lehet pénzügyi, gazdsasági műveltségre szert tenni.

Ezek az emberek mennek választani, csak sajnos fogalmuk sincs arról, a saját életük szempontjából mennyire mindegy is, hova teszik az ikszet.

Szólj hozzá!

Címkék: Választás

A bejegyzés trackback címe:

https://bajamutyi.blog.hu/api/trackback/id/tr945788388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása